Ladataan...

Oppitunti värillisistä timanteista

Värillinen timanttikoulutus

Luonnollisesti värilliset timantit edustavat luonnon omaa eleganssia. Harvinaisuus on värillisten timanttien painotettu ominaisuus. Ostaessa mestariteosmaista korua jossa on värillinen timantti, etusijalla ovat sen ominaispiirteet, toisin kuin värittömässä timantissa. Väri on tärkein ominaisuus, joka määrittelee kuinka harvinainen ja arvokas värillinen timantti on. Tunnetuimmat harvinaiset värit ovat kyllästetty vaaleanpunainen, sininen ja vihreä. Lisäksi hyvin vähäinen värimuutos voi vaikuttaa suuresti arvoon.

Värillisistä timanteista punainen, vihreä ja sinisen sävyt keskitummasta tummaan keskinkertaisella värikylläisyydellä ovat kaikista harvinaisimpia timantteja.

Väri

Värin kirkkaus, syvyys ja voimakkuus ovat kaikista tärkeimmät tekijät värillisen timantin hankinnassa. Timantti on sitä arvokkaampi, mitä voimakkaampi väri on.

Asettaminen ja hionta

Värillisen timantin arvoa voidaan vahvistaa oikeanlaisella asettamisella ja kiven hionnalla. Hionta on itsestäänselvyys, mitä laadukkaampi hionta on, sitä paremmin väri heijastaa valoa altistuessaan valonlähteille. Värillisten timanttikorujen asettaminen tulee tapahtua asiantuntijan tarkastuksessa ja valvonnassa. Värin synergia on keskeinen tekijä. Esimerkiksi keltainen timantti näyttää paremmalta keltaisen kullan kanssa, kun taas ruusukulta sopii paremmin punaiselle timantille.

Muoto ja kirkkaus

Muoto ja kirkkaus eivät ole yhtä tärkeitä ominaisuuksia kuin väri ja hionta, mutta kuitenkin tärkeitä. Värillisten timanttien muoto on yleensä ainutlaatuinen, korostaen väriä.