Ladataan...

Kuukausikiviopas

Tammikuun

Granaatti

Helmikuun

Ametisti

Maaliskuun

Akvamariini

Huhtikuun

Timantti

Toukokuun

Smaragdi

Kesäkuun

Helmi

Heinäkuun

Rubiini

Elokuun

Peridiootti

Syyskuun

Safiiri

Lokakuun

Vaaleanpunainen turmaliini

Marraskuun

Sitriini

Joulukuun

Tansaniitti

Tammikuun kuukausikivi - Granaatti

Muistuttaen granaattiomenan punaisia siemeniä, tämä jalokivi on saanut nimensä 14. vuosisadan keskienglantilaisesta sanasta "gernet", joka tarkoittaa tummaa punaista. Nämä kauniit kivet voivat olla erivärisiä, yleisin on tumman runsas punainen, vaihdellen jopa tummaan violetinpunaiseen. Näitä varsin kestäviä jalokiviä, joita löytyy ympäri maailmaa, löytyy muun muassa Wyomingista, Tsekistä, Kreikasta, Venäjältä, Tansaniasta, Madagascarilta, Sri Lankasta ja Intiasta.

Granaatti symboloi totuutta ja luottamusta, ja niiden on uskottu pitävän käyttäjänsä turvassa matkan aikana, suojaavan heitä onnettomuuksilta kaukana kotoa ja suojelevan käyttäjiään painajaisilta. Granaatti symboloi myös syvää ja kestävää ystävyyttä. Anna granaatti sellaiselle, jonka ystävyyttä arvostat suuresti. Granaattia on myös ylistetty sen parantavien voimien takia, ja sillä uskotaan olevan sydäntä ja keuhkoja parantavia ominaisuuksia.

Selaa granaattikuvastoamme ja valitse täydellinen lahja tammikuussa syntyneille, toivottaen heille hyvää tahtoa, onnellisuutta ja terveyttä.

Helmikuun kuukausikivi - Ametisti

Kvartsimineraalilajit, ametistit, vaihtelevat väriltään punaisen violetista hieman harmahtavaan violettiin. "Amethystos" -sana tulee kreikan kielestä tarkoittaen "ei liian humalassa", missä violetti väri edustaa viiniä. Ei ole sattumaa, että sana "methy" tarkoittaa myös viiniä. Ametisteja löytyy ympäri maailmaa, esimerkiksi USA:sta, Meksikosta, Brasiliasta, Kanadasta, Afrikasta, Italiasta, Saksasta ja Venäjältä.

Ametisti, joka ilmentää draamaa ja innostusta poikkeuksellisen värinsä ansiosta, on helposti tunnistettava jalokivi. Ne, jotka käyttivät niitä entisaikaan, uskoivat ametistin suojaavan heitä humaltumiselta ja myrkyllisyydeltä. Nykyään nämä kivet liitetään vakauteen, rauhaan, tasapainoon, rehellisyyteen ja rauhaan. Ametisteja käytettiin myös lääkkeenä keskiajalla poistamaan väsymystä ja lisäämään älykkyyttä. Ne ovat edelleen tunnettuja riippuvuuksien, päänsäryn, väsymyksen ja yleisen terveyden parantamisessa.

Katsele kuvastoamme ametistikorujen tarjousten osalta, ei vain helmikuussa syntyneille vaan lahjana, lisälämmön tuojana, kestävyyden ja varmuuden tuojana.

Maaliskuun kuukausikivi - Akvamariini

Jalokivi, jonka nimi viittaa kylmän rauhoittavaan väriin, on kuin pitäisit ylläsi meren aaltoa, meriveden tarkoitusta itsessäsi. On jopa uskottu, että akvamariinit ovat peräisin sireenien koreista, jotka ovat huuhtoutuneet rantaan. Näitä kirkkaan värisiä jalokiviä voi löytää Brasiliasta, Kiinasta, Kolumbiasta, Venäjältä, Intiasta ja Yhdysvalloista.

Liittyen vahvasti mereen, akvamariinit olivat merimiesten pyhiä kiviä, jotka takasivat heille turvallisen matkan. Rauhoittavan värinsä ansiosta niiden uskotaan tuovan rauhallisuutta kantajalleen. Roomalaiset uskoivat akvamariinikorujen auttavan heitä vihollisten kukistamisessa, toiset taas uskoivat näiden kivien herättävän uudelleen rakkauden ihmisten välillä.

Rauhoittavan ominaisuutensa vuoksi akvamariinien uskotaan edelleen olevan hyödyksi henkiselle terveydelle ja lisäävän sisäistä rauhaa. Joskus muinoin näitä jalokiviä käytettiin parantamaan tulehduksia, ja niitä pidettiin voimakkaina parantajina näkökyvyn heikkenemistä vastaan.

Akvamariinikorut sopivat hyvin lahjaksi maaliskuussa syntyneille, mutta myös lahjana morsiamelle, koska se symboloi yhtenäisyyttä ja rakkautta.

Huhtikuun kuukausikivi - Timantti

Onnekkaimmat, jotka ovat syntyneet huhtikuussa, voivat kutsua timanttia heidän kuukausikivekseen. Timantti, joka tulee Kreikan sanasta "adamas", tarkoittaen voittamatonta, todella ansaitsee tämän tittelin. Kovimpana ja kestävimpänä kivenä se symboloi ikuista rakkautta. Nämä jalokivet ovat erityisiä myös niiden laajan väriskaalansa ansiosta, kaikista tunnetuimmasta kristallinvalkoisesta hyvin tummiin mustiin yksilöihin. Timantteja louhitaan nykyään pääosin Etelä-Afrikasta, Intiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Australiasta.

Timantteja on arvostettu muinaisista ajoista lähtien, jopa 400 eKr. Jo sanskriittikirjoituksissa mainitaan näiden kristallien upeus. Monet legendat liittyvät näihin jalokiviin, esimerkiksi ennen uskottiin timanttien syntyneen salamaniskuista, jotka osuivat maahan. Kreikkalaiset uskoivat, että timantit olivat jumalien kyyneleitä tai tähtien kappaleita.

Liittyen kaikkiin uskomuksiin timanteista, niiden säkenöinnin ja loistokkuuden vuoksi niillä uskottiin olevan taianomaisia voimia. Kivi edustaa uskoa, lojaalisuutta, rehellisyyttä, puhtautta ja rakkautta. Tämä on yksi syy, miksi timantti valitaan myös kihlasormukseen. Näillä jalokivillä uskottiin olevan epätavallisia parannusvoimia, kuten aivosairauksien parantaminen, ja koska niihin liitetään vahvasti puhtaus, niiden uskottiin poistavan kehosta kaikki mahdollinen myrkky.

Timantin kestävyys ja häikäisevyys sopivat hyvin iänkaikkisen rakkauden julistamiseen, mutta myös huhtikuussa syntyneiden kunniaksi, ja omien läheisten.

Toukokuun kuukausikivi - Smaragdi

Kirkkaan vihreän värinsä ansiosta smaragdia voisi kutsua kevään symboliksi, ja senpä takia ei ole yllättävää että se on toukokuussa syntyneiden kuukausikivi, luonnon vihreän ollessa silloin niin iskevää. Elävän värinsä vuoksi, mitä intensiivisempi vihreä väri on, sitä arvokkaampi smaragdi on, joskus se jopa näyttää aavistuksen sinertävältä. Smaragdin nimi tulee suoraan Kreikan sanasta "smaragdos", mikä tarkoittaa suoraan käännettynä vihreitä kiviä. Näitä kiviä voi löytää Kolumbiasta, Brasiliasta, Pakistanista, Venäjältä, Australiasta, Etelä-Afrikasta, Intiasta, Norjasta ja Yhdysvalloista.

Smaragdien syvän vihreä sävy symboloi elämän uudistumista ja sillä on ominaisuuksia, jotka vaikuttavat elämääsi kuten uskollisuus, lojaalius ja ystävällisyys. Smaragdeihin liitetään useita myyttejä. Roomalaiset yhdistivät smaragdin jumalatar Venukseen, joka edusti hedelmällisyyttä, hyvyyttä ja kauneutta. Smaragdin parantavan voiman ansiosta sen uskottiin ehkäisevän epilepsiaa, pysäyttävän verenvuodon ja alentavan kuumetta.

Anna lahja kaikissa keväänkirkkaissa väreissä rakkaallesi, joka on syntynyt toukokuussa, säkenöivän syvän vihreän smaragdin avulla.

Kesäkuun kuukausikivi - Helmi

Helmet ovat ainoita jalokiviä, joita luovat elävät olennot - osterit ja simpukat. Ne ovat poikkeuksellisia kuukausikiviä niille onnekkaille, jotka ovat syntyneet kesäkuussa. Vaihdellen yleisimmin löydetystä valkoisesta harvinaisempaan mustaan, helmet ovat merien ihmeellisiä lahjoja. Helmi tulee latinankielisestä sanasta "perna", joka tarkoittaa jalkaa. Se johtuu siitä, että avattu simpukankuori muistuttaa lampaanjalkaa. Nykyään helmet ovat enimmäkseen Japanista, Kiinasta, Australiasta, Filippiineiltä ja Indonesiasta.

Helmiä arvostettiin kovasti muinaisessa Egyptissä. Legendat ja myytit ovat syntyneet niistä ajoista, ja siksi näitä jalokiviä kutsutaan kuun kyyneliksi, varallisuuden mahdollisuudeksi, viattomuudeksi ja uskoksi. Helmillä uskotaan olevan parantavia voimia: ne voivat parantaa monia sairauksia ja jopa mielisairauksia. Helmiä on käytetty tähän päivään asti Aasiassa lääkkeenä.

Helmet, puhtauden symbolit, voivat olla paras vaihtoehto kihlasormuksiksi. Ne demonstroivat parhaiten puhtaita tunteita, joita sinulla on rakastasi kohtaan.

Heinäkuun kuukausikivi - Rubiini

Ikiaikaisissa aasialaissa tarinoissa rubiinia kutsuttiin "hohtavaksi kiveksi". Näin ollen ei ole sattumaa, että se on heinäkuussa syntyneiden kuukausikivi, kuin tuoden kesän kuumuuden mukanaan. Rubiinin alkuperäinen nimi juontaa juurensa latinankielisestä sanasta "ruber", joka tarkoittaa punaista. Rubiini on yksi neljästä jalokivestä, ja sen arvoa mitataan muun muassa värin perusteella. Mitä kirkkaampi ja "verisempi" rubiini on, sitä arvokkaampi jalokivi on. Erikoisen värinsä ja kovuutensa vuoksi rubiinit ovat yksi halutuimmista jalokivistä maailmanlaajuisesti. Vain timantit ovat halutumpia.

Rubiineja voi löytää Burmasta, Sri Lankasta, Yhdysvalloista, Intiasta, Australiasta, Pakistanista, Nepalista, Afganistanista, Brasiliasta, Myanmarista ja Thaimaasta.

Punaisen värinsä vuoksi rubiineista on tullut intohimon, rohkeuden ja energian symboleita. Lisäksi niiden pitäisi suojella käyttäjiään riidoilta ja haitallisilta ajatuksilta. Rubiini liitetään elinvoimaisuuteen, rohkeuteen, elämänhaluun ja rohkeuteen rakkaudessa. Kaikkien edellä mainittujen syiden vuoksi rubiini on täydellinen kihlasormus osoittamaan intohimoista rakkautta.

Elokuun kuukausikivi - Peridiootti

Peridiootti, joka kuuluu vanhimpiin tunnettuihin jalokiviin, on elokuussa syntyneiden kuukausikivi. Peridiootti, auringon symboli, tuo kirkkaan vihreän värin viimeiseen kesän kuukauteen. Peridiootit ovat yksivärisiä, mutta vaihtelevat eri vihreyden kirkkauksissa, oliivin vihreästä tummempaan ruskeansävyyn. Peridiootteja voi löytää Brasiliasta, Burmasta, Australiasta, Keniasta, Meksikosta ja Sri Lankasta.

Peridiootin alkuperäinen nimi ei ole täysin selkeä, mutta sen uskotaan tulevan Kreikan sanasta "peridona" joka tarkoittaa "antaa paljon". Jalokivi on kantanut tätä nimitystä näihin päiviin asti, koska sen uskotaan tuovan omaisuutta ja hyvää onnea. Mainitun auringon symbolin vuoksi peridiootin uskotaan auttavan masennukseen, alentavan stressiä ja vähentävän kielteisiä ajatuksia, auttavan hankkiutumaan eroon toksiineista kehossa ja jopa olevan hyödyllisiä hiuksille, iholle ja kynsille.

Peridiootti ei ole ainoastaan täydellinen lahja elokuussa syntyneille niiden kesän hehkunsa vuoksi, vaan myös täydellinen kihlasormuksiin, koska sen sanotaan tekevän kaikista ihmisten välisistä suhteista ja avioliittoelämästä harmonisempaa.

Syyskuun kuukausikivi - Safiiri

Safiiri, joka on ollut suosittu keskiajoista lähtien, on syyskuussa syntyneiden jalokivi. Näitä jalokiviä on aika harvoissa eri väreissä, mutta ne ovat kaikkein tunnetuimpia runsaan kirkkaan sinisen väristään. Jopa nimi on peräisin useasta muinaisesta kielestä, mutta yksi pääselitys on latinan kielen "sapphirus", joka tarkoittaa sinistä. Safiireita löytyy Intiasta, Myanmarista, Thaimaasta, Vietnamista, Sri Lankasta, Kiinasta, Australiasta, Brasiliasta, Afrikasta ja Pohjois-Amerikasta.

Sinisen värin rauhoittavien voimien vuoksi safiirin uskotaan tuovan rauhaa, harmoniaa ja keskittymiskykyä. Keskiajoista lähtien safiirin on uskottu llisäävän viisautta. Se symboloi vilpittömyyttä, uskollisuutta ja lojaalisuutta ja tästä syystä safiirikoru on paras lahja sekä syyskuussa syntyneelle että täydellinen kihlasormuksena, joka ilmentää poikkeuksellista rakkauttasi. Safiiri oli myös jalokivi, jota käytettiin prinsessa Dianan kihlasormuksessa, mikä todistaa tämän kiven kuninkaallisuutta!

Lokakuun kuukausikivi - Vaaleanpunainen turmaliini

Turmaliinia esiintyy monissa sävyissä ja väreissä, mutta kirkkaan loistokas vaaleanpunainen turmaliini on omistettu lokakuulle. Yleisesti sen nimi tarkoittaa "sekoitettujen värien kiveä", ja tulee sinhaleeselaisesta sanasta "tura mali". Ehkä värinsä vuoksi, vaaleanpunainen turmaliini yhdistetään sydänchakraan, ja sen sanotaan avaavan sydämen pyytettömään rakkauteen. Vaaleanpunaisia turmaliineja löytää Brasiliasta, Sri Lankasta, Nigeriasta, Mosambikista, Madagascarilta, Afganistanista, Pakistanista ja Yhdysvalloista.

Monet legendat ympäröivät tätä jalokiveä. Ennen muinoin turmaliinin uskottiin antavan taianomaista suojaa pahuutta vastaan, ja sen sanottiin olevan kivi joka sisältää kaikista eniten metafyysisiä voimia. Vaaleanpunaisen turmaliinin on uskottu tähän päivään asti olevan rauhoittava sekä vähentävän ahdistusta ja stressiä.

Lokakuussa syntyneille vaaleanpunaisen turmaliinin antaminen lahjaksi kertoo, kuinka paljon arvostat kyseistä henkilöä. Näytä myötätuntosi, hellyytesi ja rakkauden vahvuutesi vaaleanpunaisen turmaliini-jalokiven avulla.

Marraskuun kuukausikivi - Sitriini

Aivan kuin tuodakseen valoa ja lämpöä tähän kylmään kuukauteen, sitriinin kirkkaat värit tekivät siitä marraskuun kiven. Kiven nimi on aika itsestään selvä, koska sitriini muistuttaa sitrushedelmää. Näitä kiviä voi löytää Brasiliasta, Boliviasta, Afrikasta ja Venäjältä.

Legendan mukaan sitriinikivi pystyy avaamaan mielesi ja jopa lisäämään psyykkisiä voimiasi. Sitriinillä uskotaan myös olevan parantavia ja lievittäviä voimia, jotka vähentävät ahdistusta, hermostuneisuutta ja jokapäiväistä stressiä. Voidaan olettaa, että kirkkaan värinsä vuoksi tämä kivi, sitriini, yhdistetään hyväntuulisuuteen ja iloon. Käyttäjille kivi antaa toivoa ja vahvuutta hankaliin tilanteisiin.

Sitriini on paras vaihtoehto lahjaksi sekä marraskuussa syntyneille että muille rakastamillesi ihmisille!

Joulukuun kuukausikivi - Tansaniitti

Joulukuussa syntyneitä varten on olemassa poikkeuksellinen kivi. Tansaniitti on yksi uusimmista löydetyistä jalokivistä. Verrattaen modernin historian omaava tansaniitti on kuitenkin saanut kiinnostusta ja ihailua osakseen sen kirkkaan sinisen värinsä ansiosta. Nämä jalokivet ovat melko harvinaisia. Onnekkaat ja harvat paikat, joista niitä löytää, löytyvät Tansanian alueelta.

Koska tansaniitti on historiallisesti ajatellen aika uusi löytö, legendat ja myytit eivät vielä ympäröi sitä. Tansaniitin arvon huomasi ensimmäisenä Tiffany & Co, joka antoi sille sen nimen löytöpaikan mukaan. Yritys teki siitä suositun ympäri maailmaa, minkä vuoksi se on yksi halutuimmista jalokivistä nykypäivänä.

Koru, jossa on käytetty tansaniittia, on paras lahja sekä joulukuussa syntyneille että kaikille, joita arvostat. Anna jalokivi, joka todella luo ja muuttaa korujen historiaa!