Ladataan...

Helmiopas

Helmikoulutus

Helmi syntyy immuunireaktiona, kun simpukan kuoren ja vaipan väliin joutuu vieras hiukkanen. Eliö käynnistää puolustusmekanismin mahdollista uhkaa vastaan, kuten loista tai ulkopuolista uhkaa vastaan, joka voisi vahingoittaa eliötä. Reaktion ansiosta eliö alkaa muodostaa helmikuorta, joka muodostuu kalsiumkarbonaatista. Helmiä pidetään naisellisina koruina ja ne yhdistetään usein Kuuhun ja planeetta Venukseen.

Koko

Ensisijaisesti helmen koko ilmoitetaan millimetreissä, ei painon mukaan. Mitä suurempi koko, sitä korkeampi hinta. Hinnanvaihtelut ovat kuitenkin epätasaisia, koosta riippuen. Kun helmen koko saavuttaa 8-9 mm halkaisijan tai yli, hinnat yleensä nousevat paljon enemmän verrattuna pienempiin helmiin.

Muoto

Helmet voivat olla pyöreän tai ovaalin muotoisia, päärynänmuotoisia tai jopa epämuodostuneita. Viimeksi mainitut tunnetaan nimellä barokkihelmet. Symmetriset pallot tai pisarat ovat kaikkein halutuimpia muotoja. Helmen halkaisijan koko vaihtelee yleensä 2 mm ja 16 mm välillä. Koko riippuu eliöstä, jossa se kehittyy.

Puhtaus

Puhtauden korkea laatu voidaan määritellä tunnusomaisella helmeilevällä kiillolla ja terävällä ja kirkkaalla heijastuksella helmen pinnasta. Hyvälaatuiset helmet ovat tasalaatuisia ja niissä on helmiäiskerros, joka lisää kestävyyttä.

Väri

Helmiä on eri värisiä valkoisesta mustaan. Luonnollinen helmen väri kuitenkin johtuu useista tekijöistä, kuten helmen pääasiallisesta perusväristä, yhden tai useamman värin yhdistelmästä, ja on olemassa myös erilaisten, loistavien värien sekoituksia. Viimeksi mainitut voivat olla esimerkiksi vaaleanpunaisen, sinisen, vihreän tai jopa hopean yhdistelmiä, ja väritys vaihtelee jopa silloin kun helmeä kääntelee kädessään.