Ladataan...

Kivivertailu

Yhdellä vilkaisulla timantti, valkoinen safiiri ja swarovski on mahdotonta erottaa toisistaan. Kaikilla kolmella kivellä on erilaisia, ainutlaatuisia ominaisuuksia, etuja ja tiettyjä ehtoja, jotka sopivat eri tilanteisiin. Valkoinen on säilyttänyt asemansa eleganttina värinä koruissa, koska se on useimpien listojen kärjessä suosituimpien korujen värinä. Valkoisen safiirin erottaa parhaiten timantista kevyen taittumisen ansiosta - prosessi, jossa valo kulkee kiven sisään ja kimpoaa takaisin, muodostaa pienemmän valonhohdon kuin oikea timantti. Timantin ja swarovskin kristallin ero on siinä, että timantit ovat luonnon kiviäja swarosvski on ihmisen tekemä.

Valkoinen safiiri ja timantti näyttävät molemmat hienoilta esimerkiksi kaulakoruissa, sormuksissa tai kaulakoruissa timantin lujuuden vuoksi, ja valkoinen safiiri sopii kaikkiin tyyleihin. Vaikka timantti ja valkoinen safiiri ovat yhtä loistokkaan näköisiä, ne tulevat kuitenkin erilaisista maantieteellisistä lähteistä ja niiden mineraalipitoisuudet ovat erilaisia. Valkoinen safiiri kuuluu corundum-sukuisiin jalokiviin, joihin kuuluvat myös värilliset safiirit sekä rubiinit. Timantit taas sisältävät ainoastaan hiiltä, ja ovat muodostuneet samasta aineesta kuin grafiitti ja puuhiili. Suosittelemme ehdottomasti timantin valintaa loppuelämän valinnaksi, jos budjettisi on riittävä siihen. Jos taas etsit halvempaa vaihtoehtoa, valkoinen safiiri saattaa olla valintasi, koska sillä on samankaltaiset ominaisuudet.

Timantti saa muotonsa korkean kuumuuden ja paineen alla syvällä maan uumenissa, ja tämä korkea paine tekee timantista kaikista kovimman ja sähköisesti johtavan aineen. Vulkaaninen purkaus kuljettaa timantit maanpinnalle, mutta safiirit sijaitsevat pinnalla kuten sedimenttikerros. Timanttikoruista täytyy huolehtia erityisen huolellisesti, jotta niiden korkea loisto ja kontrasti säilyy. Timantteja voi puhdistaa pehmeän hammasharjan ja erikoistahnan avulla. Valkoisia safiireja ei kuitenkaan saa puhdistaa tällä menetelmällä usein. Timanttien silmiinpistävä loisto on ajaton ja aina suosittu kihla- tai vihkisormusten materiaalina.

Tarkastellaan kuitenkin tarkemmin valkoisen safiirin ja timantin eroja värin, valon taittumisen ja kestävyyden kriteereiden kautta.

Väri

Valkoisen safiirin ja timantin voi erottaa väriltään valon sävyjen avulla. Yleisesti timantti heijastaa valoa hyvin voimakkaasti luoden henkeäsalpaavan hohdon. Valkoinen safiiri tekee saman, mutta ei yhtä vahvalla hohdolla.

Valon taittuminen

Jos valo pääsee imeytymään jalokiven kulmiin, valo kulkee näitä kulmia pitkin ja valon taittuminen tapahtuu puolelta toiselle, kuin auringon loputon valaistus. Timantti heijastaa paljon valoa sen rakenteen vuoksi ja loistaa tämän vuoksi kirkkaasti. Tämä kaunis äiti luontoäidin ihme vaikuttaa myös timantin arvoon. Jos vertaat valkoista safiiria ja timanttia, huomaat että timantti näyttää kaikki sateenkaaren värit. Hämmästyttävät värit tulevat valon avulla näkyviksi ja tämä on harvinaisuuden voimaa. Harvinaiset jalokivet ovat aina hyvin arvokkaita ja olleet haluttuja vuosisatojen ajan, koska ne vangitsevat valon ja heijastavat sitä kauniissa sävyissä.

Kestävyys

Timantin kestävyys on neljä kertaa kovempi kuin valkoisen safiirin, mikä tekee siitä hyvin vahvan jalokiven. Valkoinen safiiri ei naarmuunnu helposti, ja riippumatta siitä minkä jalokiven valitset, upean muotoilun vuoksi saat elämänkestävän korun.

Lisätietoa

Kun verrataan timanttia ja Swarovskia, ei ehkä huomaa suurta eroa, mutta todellisuudessa niillä on merkittävä ero, niitä tarkastellaan eri näkökulmista.

Swarovski-kristallit valmistetaan joka on valmistettu lasista Itävallassa. Swarovski ei esiinny luonnollisena missään, minkä vuoksi se ei ole luonnollinen jalokivi. Swarovskin etuna on suuri kimallus ja kaunis kristallin kirkkaus. Lisäksi se on valittavissa eri muotoisena ja monissa eri väreissä.

Timantilla on erilaiset kriteerit, joita mitataan neljän C:n (colour, cut, clarity, carat) perusteella, eli värin, hionnan, kirkkauden ja karaatin perusteella. Nämä kriteerit määrittelevät timantin laadun. Muuttuvien arvojen vuoksi timantin voi saada myös GIA- tai HRD-aitoustodistuksella. Näiden aitoustodistusten myötä kivestä, jonka ostaa, on saatavilla kaikki tärkeät tiedot. Jos et osaa päättää haluatko timantin, Swarovskin vai valkoisen safiirin, kannattaa tehdä taulukko, josta näet niiden eroavaisuudet. Timantti kestää eliniän ja se on luonnollinen, harvinainen, kimalteleva ja kaikista laadukkain. Swarovski on teollisesti valmistettu, kimalteleva ja kukkaroystävällinen ja muistuttaa ulkoisesti timanttia. Valkoinen safiiri on luonnollinen, edullinen ja kestävä.

Valintasi voi olla sormus, korvakorut tai kaulakoru. Tärkeintä on valita kivi oman maun mukaan, varmistaa että käsityön laatu on erinomaista, ja miettiä omaa budjettiaan. Muista kuitenkin aina, että minkä tahansa kiven valitset, korua on aina kohdeltava hellävaroen ja herkästi. Olethan huolellinen käyttäessäsi sormusta, kaulakorua tai korvakoruja. Käyttö vaikuttaa kiveen paljon, joten sinun täytyy olla hellä välttääksesi naarmuja tai värin ja kimalluksen muutoksia.