x
 
   

Timantti

Timantti, tuo kaikkein hurmaavin jalokivi, on ainoa jalokivi, joka koostuu vain yhdestä rakenteesta. Sen kemiallisessa rakenteessa on vain hiiltä ja hiilen molekyylit ovat asettuneet siten, että kukin molekyyli on liittynyt toiseen täydellisen symmetrisesti joka suunnasta.

 

Timantti, tuo kaikkein hurmaavin jalokivi, on ainoa jalokivi, joka koostuu vain yhdestä rakenteesta. Sen kemiallisessa rakenteessa on vain hiiltä ja hiilen molekyylit ovat asettuneet siten, että kukin molekyyli on liittynyt toiseen täydellisen symmetrisesti joka suunnasta. Timantin asema kovimpana luonnollisena aineena johtuu juuri tästä epätavallisesta atomirakenteesta. Sen kovuutta määritetään 10-portaisella Mohin asteikolla. Se on niin kovaa, että vain työkalulla, joka on tehty toisesta timantista, voi leikata timanttia. Asiaankuuluvasti se on nimi on johdettu kreikkalaisesta sanasta adámas, joka merkitsee särkymätöntä tai muuttumatonta. Ihmeellisen kovuutensa lisäksi se on myös kuuluisa täydellisestä loistostaan sekä näkyvän valon täydellisestä sirottamisestaan.
Timanttikihlajaissormukset
Sen muodostuminen ja aika, joka kuluu sen muodostumiseen, tekevät myös timantista erityislaatuisen. Useimmat timantit ovat muodostuneet suunnilleen sata kilometriä maanpinnan alla ja ne ovat kulkeutuneet pintaan tulivuorenpurkauksien mukana. Keskimäärin timantin muodostuminen kestää 1- 3,3 miljardia vuotta. Timantteja löydettiin ja louhittiin ensi kerran Intiasta 2,400 vuotta sitten ja Intia oli timantin ensimmäinen kaupallinen tuottaja. Nykyisin niitä louhitaan etupäässä Etelä-Afrikassa sekä Intiassa ja myös Brasiliassa, Kanadassa sekä Australiassa. Muinaisilla roomalaisilla ja kreikkalaisilla aikakausilla timanttien uskottiin olevan jumalien kyyneliä tai maahan pudonneiden tähtien rikkoutuneita osia. Timantti on mainittu ensi kerran roomalaisessa kirjallisuudessa 1. vuosisadalla jKr, jolloin todetaan, että timantit kattoivat Cupidon nuolien päät. Tuolloin timantteja pidettiin talismaaneina, koska niillä uskottiin olevan suojeluvoimaa pahaa vastaan. Tuo usko on peräisin intialaisesta mytologiasta, jossa timantit uskottiin olevan luotuja salaman iskemistä kivistä. Sitä paitsi 1400-luvun Ranskassa laki kielsi timanttikoristeiden pitämisen lukuun ottamatta kuninkaita ja kuningattaria.
Timanttikaulakorut
Ja ensimmäinen timanttisormus, joka on annettu mieheltä naiselle luovutettiin 1477 Itävallan arkkiherttuan toimesta Burgundyn Marylle. Timantti tunnetaan jalokivien kuningattarena ja kuningattarien jalokivenä ja se nähdään yleensä vallan, vahvuuden, viattomuuden ja lahjomattomuuden, pitkäikäisyyden, muuttumattomuuden ja hyvän onnen symbolina. Se on myös huhtikuun birthstone ja sitä käytetään virallisena 60-vuotis häävuosipäivän jalokivenä. GLAMIRAlla timanteilla on erikoispaikka korumalleissa ja ne valitaan erityisten kriteerien perusteella. Ensimmäinen ja tärkein askel timantin valitsemisessa on eettinen sitoutuminen siihen, että timantin täytyy olla 100 %:n konfliktivapaa, jotta sitä voidaan käyttää GLAMIRAn tuotteissa.

Lue lisää 

Timanttikorvakorut
SINULLE SUOSITELTAVAT TUOTTEET
boderDESCUBRE MÁS

Toiseksi GLAMIRA arvioi ja luokittelee timantteja 4:n tekijän mukaan (väri, leikkaus, selkeys ja karaatit) GIA:n ohjeistuksen mukaisesti. Timantin väri viittaa kolmen komponentin yhdistelmään: värisävy, värikylläisyys ja värin vivahde. Timanttien värilaatu-asteikko vaihtelee D:stä Z:aan. Täydellisellä timantilla, jota on kutsutaan D-väriksi, ei ole minkäänlaista väriä. H-väri on hinta-laatutasoltaan sekä design-yhteensopivuudeltaan harmonisin väritaso. Siksi GLAMIRAlla käytetään yleensä H-väriskaalan timantteja. Timanttileikkaus viittaa symmetriaan, suhteisiin ja timantin kiillotukseen, joita on muokattu jalokiven leikkausprosessin aikana, sen jälkeen kun se on louhittu maasta. Näillä toimilla pyritään maksimoimaan timantin suurenmoinen valonpalautuskyky. Leikkaus on jaettu kolmeen eri tasoon; laatu, kiilto ja symmetria. Leikkausalueeseen sisältyy 5 tasoa; Erinomainen, oikein hyvä, hyvä, kohtalainen ja heikko. Toisaalta timantin muoto, joka usein sekoitetaan timantin leikkaukseen, merkitsee tyyliä tai käytettyä menetelmää, kun timanttia muotoillaan kiillottamista varten, kuten princess-leikatut timantit.

GLAMIRAssa voit löytää timanttien monet muodot, mukaan lukien prinsessa, briljantti, pyöreä, triljoona, tyyny, sydän, soikea, ja smaragdi, joita te voitte käyttää muokkaamaan korujanne. Koska hiili on ollut altistuneena valtavalle lämmölle ja paineelle syvällä maan alla, kaikilla luonnollisilla timanteilla on erilaisia sisäisiä jälkiä nimeltään 'sulkeumat' ja ulkoisia jälkiä nimeltään 'tahrat'. Timantin selkeys viittaa timantin puhtauteen ja selkeyskriteerit sisältävät näiden jälkien määrän, koot, vaikutuksen sekä aseman määrittämisen. Löytääkseen ihanteellisen hinnan/laatusuhteen, on tärkeää tietää, että pienet sulkeumat VVS1:stä SI2:ta selkeysarvosteluasteikolla eivät erotu paljaalla silmällä. GLAMIRA käyttää koruissaan aina VS-selkeystason timantteja (vähäisessä määrin sulkeumia). Ja timantin karaatti on mitta, jolla määritetään timantin koko sen painon perusteella. Se on yksi viidesosa grammasta (0.2 g) ja yhden karaatin timantin paino voidaan ilmoittaa myös 100:na pisteenä. GLAMIRA luo ainutlaatuisia timanttikoruja kaulaketjuista, korvarenkaista, kalvosinnapeista ja kihlasormuksista ja jättää ne teidän kämmenillenne, jotta te mukautatte niitä toiveidenne mukaisesti. Timanttikorvakorut, mukaan lukien riipukset, renkaat tai timanttiset nasta korvakorut ovat eräitä parhaiten mukautettavia vaihtoehtoja haluamallasi tavalla ja voitte käyttää niitä korostamaan kauneutenne loistoa. Tai sinulla voi olla tähtivyö kaulasi ympärillä timanttisen kaulaketjun muodossa. Ennen kaikkea voit antaa Cupidon vastustamattomien, timantteihin kastetujen nuolien muuntua timanttisiksi kihlasormuksiksi ja ampua tuota erikoislaatuista elämäsi naista suoraan sydämeen!