x
 
   
Palo-opaalikorut

Tuliopaali

Tuliopaali on läpinäkyvä opaalin muoto ja kuten muutkin opaalimuodot, se koostuu piihaposta suhteellisen korkealla vesipitoisuudella,

SINULLE SUOSITELTAVAT TUOTTEET
boderNÄYTÄ LISÄÄ

Tuliopaali

Tuliopaali on läpinäkyvä opaalin muoto ja kuten muutkin opaalimuodot, se koostuu piihaposta suhteellisen korkealla vesipitoisuudella, Kiven nimi on peräisin rooman sanasta "opaalius", joka liittyy Opsiin, Saturnuksen vaimoon, hedelmällisyyden jumalattareen. Se kuuluu puolijalokiviin ja kivi koostuu pallomaisista kerroksista luoden kolmiulotteisia tiloja, joihin kiven loiste ja intensiteetti perustuu. Sen sisäinen rakenne taittaa valoa muodostaen täten laajan värikirjon. Riippuen kiven muodostumisen olosuhteista, tuliopaali heijastaa eri värejä vaihdellen keltaisesta oranssiin ja punaiseen, joka antaa tulen sen nimeen. Ja mitä voimakkaampi sen rungon väri on - toisin sanoen enemmän "tulta" siinä on- sitä arvokkaampi tuliopaali on. Sitä esiintyy lähinnä Brasiliasta, mutta muita paikkoja, joissa tuliopaalia louhitaan ovat Honduras ja Guatemala, Yhdysvallat, Kanada, Australia, Etiopia ja Turkki.

Osana monia legendoja, tuliopaali on kuuluisa etenkin Meksikossa. Mayat ja atsteekit uskoivat, että tuliopaalin kaltainen eläväinen jalokivi paratiisin vesillä. Siksi he kutsuivat sitä nimellä quetzalitzlipyollitli, "paratiisilinnun kivi". Ja he käyttivät kiveä rituaalisiin tarkoituksiin. Siksi nykyisin tuliopaali on Meksikon kansallinen jalokivi. Toisaalta huhutaan, että Kleopatran pitämät tuliopaalit houkuttelivat Markus Antoniuksen, Rooman hallitsijan. Ja kuningatar Victoria käytti opaalikoruja suojelijana pahaa ja vihollisia vastaan. Lukuisia värejä säkenöivä taivaallista kauneutta symboloiva tuliopaali on lokakuun kuukausikivi.

Koska laatu on ensimmäinen askel erityisten tuliopaalikorujen luomiseksi (sormuksien, korvakorujen, kaulakorujen, kalvosinnappien), GLAMIRA toimittaa tuliopaaleja AAA laatuisina ja väreiltään lähes punaisina. Tuoden viehätys ja kauneutta mihin tahansa koruja ne onkin liitetty, tuliopaali on täydellinen kivi käytettäväksi missä tahansa metalliseoksessa ja muotoilussa. Muokkaamalla parin tuliopaalikorvakoruja, voit kuulla paratiisin jokien ääniä. Tai voit houkutella rakkaimpasi, sydämesi hallitsijan tuliopaalisormuksella, kuten Kleopatra teki! Kaiken kaikkiaan anna GLAMIRAn muuttaa elämäsi pyhäksi kirkkauden rituaaliksi.