x
 
   
Roosa helmi -korut

Ruusu helmi

Helmi on vanhin tunnettu jalokivi ja vuosisatoja sitä pidettiin kaikkein arvokkaimpana. Sen väri vaihtelee valkoisesta mustaan, mukaanlukien hopea, kerma, vaaleanpunainen, samppanja, (kulta) vihreä ja sininen.

SINULLE SUOSITELTAVAT TUOTTEET

Ruusu helmi

Helmi on vanhin tunnettu jalokivi ja vuosisatoja sitä pidettiin kaikkein arvokkaimpana. Sen väri vaihtelee valkoisesta mustaan, mukaanlukien hopea, kerma, vaaleanpunainen, samppanja, (kulta) vihreä ja sininen. Mikä erottaa helmen muista jalokivistä on, että sen orgaaninen aines on peräisin elävästä olennosta - ostereista ja nilviäisistä. Sen kemiallinen rakenne sisältää kalsiumkarbonaattia pieninä, kiteisinä muotoina, jota on kerrostunut samankeskisiksi kerroksiksi. Koska se on luonnollinen orgaaninen jalokivi, se voi esiintyä monissa eri muodoissa ja jokainen muoto on ainutlaatuinen. Kuten jokainen timantti on erilainen, jokainen helmi eroaa hieman muotonsa puolesta. Sen muoto pohjautuu ytimeen ja sen paikkaan nilviäisen sisällä. Pyöreä helmet ovat eniten haluttuja ja arvostettuja, koska ne ovat harvinaisia ja "luonnollisia". Kun ajatellaan helmiä, pyöreä helmi tulee ensimmäisenä mieleen. Luonnon helmien lisäksi, on myös viljeltyjä helmiä, joita tarhataan ostereista ja makean veden sinisimpukoista. Helmen arvo riippuu monista tekijöistä, kuten helmen tyypistä, kiillosta, muodosta, väristä, helmiäisestä ja koosta. Kiilto osoittaa sen laatua; korkealaatuinen helmi on niin kirkas ja kiiltävä, että voit nähdä heijastuksesi sen pinnasta. Toinen seikka on helmiäinen, joka antaa helmelle sen värin ja loisteen sen kiillolle. Arvokkaimmissa helmissä on paksu helmiäinen.

Helmet ovat maailman vanhimpia, halutuimpia ja arvostetuimpia jalokiviä, koska ne löydettiin ensimmäisinä. Helmet mainitaan legendoissa, teksteissä; niitä on käytetty taideteoksissa monissa maissa Egyptistä Kiinaan ja Kreikkaan. Sen ensimmäinen esiintyminen on päivätty noin 5200 vuotta sitten Egyptiin. Esimerkkejä helmistä näkyy maalauksissa ja veistoksissa muinaiselta Egyptin aikakaudelta. Kiinalaisissa tarinoissa ja historiallisissa teksteissä 4000 vuoden takaa, on mainittu makeanveden helmet ja se on edelleen hyväksytty määritelmä makeanveden helmille. Ja vanhin helmikoru on 2700-vuotias kaulakoru, joka löydettiin Kuningattaren haudasta antiikin Persiasta. Se tunnetaan Susan kaulakoruna, joka sisältää kolmessa rivissä 72 helmeä kussakin. Sitä on kutsuttu myös Kuun kyyneliksi ja helmi on kesäkuun kuukausikivi ja Ravun horoskooppimerkin kivi.

GLAMIRA toimittaa korkealaatuisia helmiä arvokriteerit huomioon. Luodakseen yksilöllisiä korumalleja helmikoruista, GLAMIRA käyttää valkoisia, pinkkejä ja mustia helmiä kokoelmissaan. Voit vapaasti muokata noita Kuun kyyneliä pariksi helmipisarakorvakoruja. Tai voit ympäröidä kaulasi tuolla antiikin perinnöllä helminauhana ja tuntea itsesi myytin tai legendan päähenkilöksi. Voit myös yhdistää sen ruusu- ja/tai valkokultaan luodaksesi helmisormuksen, joka korostaa alati samaa pysyvää tyyliä kuin Susan kaulakoru!