x
 
   
Roosa kvartsi -korut

Ruusukvartsi

Ruusukvartsi on vaaleanpunaista, erilaista kvartsia ja se kuuluu puolijalokiviin. Sitä arvioidaan sen värin voimakkuuden eikä selkeyden mukaan ja jalokiven väri vaihtelee vaaleanpunaisesta syvään ruusunpunaiseen.

SINULLE SUOSITELTAVAT TUOTTEET
boderNÄYTÄ LISÄÄ

Ruusukvartsi

Ruusukvartsi on vaaleanpunaista, erilaista kvartsia ja se kuuluu puolijalokiviin. Sitä arvioidaan sen värin voimakkuuden eikä selkeyden mukaan ja jalokiven väri vaihtelee vaaleanpunaisesta syvään ruusunpunaiseen. Väri on yleensä seurausta pienistä määristä titaania, rautaa tai mangaania kemiallisessa rakenteessa. Sen lasiaisen muoto on niin läpinäkyvä, että se heijastaa sen vaaleanpunaista väriä täydellisesti. Kiven tärkeimmät kaivokset sijaitsevat Brasiliassa ja Madagaskarissa.

Koska sitä kutsutaan myös nimellä Heart Stone, ruusukvartsia on ehkä käytetty rakkauden symbolina jo 600 eaa. Se liitetään yleensä Cupidoon ja Erosiin, rakkauden jumaliin. Sitä on ylistetty Rooman aikoina, jolloin sitä käytettiin koristamassa koristeita, kuppeja, kulhoja ja monia muita asioita. Roomalaiset pitivät ruusukvartsia lähellä rintaansa, toisin sanoen lähellä sydäntään, koska he uskoivat, että ruusukvartsi suojaa käyttäjäänsä surulta ja antaa voimaa. Ruusukvartsia kutsutaan myös nimellä pinkki kvartsi tai hyaliini kvartsi, joka on johdettu kreikan lasia tarkoittavasta sanasta hyalos, joka tarkoittaa "lasi." Lisäksi on kivi Härän horoskooppimerkin kivi ja joulukuun kuukausikivi.

GLAMIRA toimittaa ruusukvartsia AAA laatuisena ja työstää siitä korvakoruja, sormuksia, kaulakoruja ja riipuksia, renkaita, kalvosinnappeja ruusukvartsikoruiksi. Eri muotoisina jalokiveä voidaan myös muokata tuomaan esiin sen kauneutta. Riipuksen muokkaaminen makusi mukaisesti johtaa ruusukvartsisen sydänriipukseen, joka kuljettaa mukanaan kuiskauksen pyhästä naisellisuudesta. Ruusukvartsisormuksella voit myös tuntea rakkauden halauksen tai juhlallisen tanssin. Tai ruusukvartsirannekorulla kirkastat tiesi rakkauden auringonpaisteella, jonka suuntaan haluat kulkea. Laita ruusukvartsi kruunaamaan omien ruusukvartsikorvakorujesi keskustaa ja anna sen kantaa La Vie en Rose -taikaa!