x
 
   
Keltainen safiiri -korut

Keltainen safiiri

Luokiteltuna puolijalokiviin, keltainen safiiri on safiiri joka on kuuluu korundi-perheeseen, kuten rubiini. Pienet rautajäämät sen kemiallisessa rakenteessa antavat sille kauniin keltaisen sävyn.

SINULLE SUOSITELTAVAT TUOTTEET
boderNÄYTÄ LISÄÄ

Keltainen safiiri

Luokiteltuna puolijalokiviin, keltainen safiiri on safiiri joka on kuuluu korundi-perheeseen, kuten rubiini. Pienet rautajäämät sen kemiallisessa rakenteessa antavat sille kauniin keltaisen sävyn. Ihailtavan keltaisen safiiri tulisi olla läpinäkyvä ja sen pinnan tulisi kimallella ja sirottaa auringonlaskun värejä. Mikä erottaa sen muista safiireista on, että korkealaatuisissa keltaisissa safiireissa ei ole mitään näkyviä sulkeumia, kun taas safiireissa voi olla useita sisustan sulkeumia. Keltainen safiiri louhitaan ensisijaisesti Serendipissä, Sri Lankan saarella. Tämä jalokivirikas rikas saari on ensimmäinen paikka, jossa keltainen safiiri löytyi. Ihmiset törmäsivät niihin sattumalta pelloilla sateen pestyä kivet esiin. Sana serendipity on johdettu kyseisestä tapahtumasta. Muut keltaisen safiirin kaivokset sijaitsevat Madagaskarissa, Tansaniassa, Intiassa ja Australiassa. Suurin tähän mennessä louhittu keltainen safiiri painaa lähes 2020 karaattia ja sitä kutsutaan nimellä Tomahawk Tiger.

Muinoin keltaista safiiria kutsuttiin nimellä "kurpitsa" ja se on myös tunnettu nimellä padparadscha singaleesissa ja sanskritissa. Kivellä on erityinen paikka Intian ja vedojen astrologiassa ja se nimitys Pukhraj tarkoittaa keltaista kiveä. Sen uskottiin ohjaavan valoa ja rauhaa ja viisautta käyttäjälleen. Hindujen uskomuksien mukaan se on planeetta Jupiterin kivi, jota kutsutaan Deva Guruksi ja jota pidetään jumalien opettajana. Siksi keltaisen safiirin uskotaan yleensä yhdistetty onnellisuuteen, viisauteen ja täyttymykseen. Se liittyy myös elämään, hedelmällisyyteen ja avioliittoon.

GLAMIRAlla kaikki nämä merkitykset sekä keltaisen safiirin loiste yhdistetään moniin metalliseoksiin, muihin jalokiviin ja väreihin paljastaen keltaisia safiirikoruja, kuten sormuksia, korvakoruja, kaulakoruja ja niin edelleen. GLAMIRA toimittaa erikoisia, korkealaatuisia jalokiviä neljän laatuluokan mukaisesti: leikkaus, väri, selkeys ja karaattipaino kauneuden maksimointiin. Kun kivi kohtaa korumallin ja erityisesti valko- ja keltakultaseokset, se kimaltelee joka kulmasta. Voit siis anna sen valaista kätesi keltaisena safiirisormuksena tai kasvosi parina keltaisia safiirikorvakoruja. Tai voit kirjoittaa oman rakkaustarinasi keltaisen safiirin merkityksen innoittamana ja voit muokata keltaisen safiirikihlasormuksen annettavaksi kosinnan yhteydessä. Kaiken kaikkiaan, GLAMIRA kutsuu sinut tuntemaan Jupiterin valon ihollasi.